Ingrediente:
- 350 grame miere
- 350 grame faina
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 1/2 lingurita bicarbonat
- o lingurita scortisoara
- un varf de lingurita de cuisoare
- 1 lingurita rom sau esenta de rom
- 1 lingura ulei
- 1 1/4 pahare nuci faramate
Unge sau tapeteaza cu foaie de copt o forma de copt dreptunghiulara.
Pregateste o cratita in care se va pregati compozitia. Pune in cratita mierea si amestec-o la foc mic pana se inmoaie. Da-o deoparte, adauga treptat faina cernuta si, dupa ce amestecul s-a mai racorit, ouale intregi, pe rand. Se freaca totul bine, se adauga bicarbonatul , cuisoarele, scortisoara, romul, uleiul si nucile.
Toarna compozitia in tava, pune deasupra sferturi de nuca pentru decor sau migdale feliate si coace la cuptor la foc mediu (aproximativ 180 de grade).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu