Translate

vineri, 4 ianuarie 2013

Best brownies in town!

Prima data am incercat aceasta reteta simpla cand mi-am inaugurat noua bucatarie si noul cuptor.
De altfel, prima mea bucatarie si primul meu cuptor, de care sunt extrem de mandra.

La vremea aceea, era a doua prajitura facuta de mine, dupa clasica placinta cu mere.
Este insa prajitura mea numarul 1, cu care ma identifica toti prietenii mei, mai ales pe munte.
Cred ca am facut reteta aceasta de cel putin 10 ori si de fiecare data a fost excelenta si apreciata.

Este extrem de simpla, insa este un deliciu.

Inainte de a prezenta reteta, as dori sa clarific care este diferenta intre BROWNIES si NEGRESE. Cele 2 prajituri nu trebuie confundate. In timp ce clasica negresa romaneasca are la baza pudra de cacao, brownies se bazeaza pe ciocolata neagra de buna calitate de peste 50% cacao. Negresele sunt pufoase, in timp ce brownies trebuie sa fie usor crocante pe exterior si moi in mijloc. Ele sunt mai bune a doua zi dupa ce le-ai facut.

Ingrediente:
  • 200 g unt
  • 300 g ciocolata neagra (eu folosesc ciocolata de la Kaufland de 52% cacao).
  • 300 g zahar brun
  • 4 linguri lapte
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 1/2 lingura scortisoara
  • 100 g mere uscate (eu prefer sa pun un mar proaspat, decojit)
  • 100 g fistic, macinat sau taiat grosier
  • Zahar pudra, optional, pentru decor

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Unge sau tapeteaza cu hartie de copt o tava clasica dreptunghiulara de prajituri. Pregateste o cratita in care vei prepara toata compozitia. Rupe ciocolata in bucati si pune-o in cratita alaturi de unt, zahar si lapte. Incalzeste la foc foarte mic sau la bain-marie pana cand amestecul este omogen. Lasa sa se racoreasca si adauga ouale intregi pe rand. Adauga apoi faina, scortisoara si merele taiate in bucati mici.

Intinde in taba jumatate din compozitie, presara fisticul si apoi toarna restul de compozitie. Coace prajitura ~30 minute. Taie prajitura in patrate cat este calda.

Atentie: brownies se coc exclusiv la 180 grade, nu se mareste sau nu se miscoreaza temperatura in timpul coacerii, in caz contrar, isi vor schimba consistenta.

Mai jos gasiti imaginea perfecta a unor brownies de carat in rucsacul pentru munte!


Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu