Translate

duminică, 6 ianuarie 2013

Ciorba de fasole cu afumatura

Nu ma declar specialist in ciorba. Este un domeniu in care vreau sa ma perfectionez. Insa ciorba de fasole cu afumatura imi iese foarte buna.

Ingrediente:

-2 cani de fasole boabe
-5-6 felii groase de kaizer sau afumatura
-1 ceapa mare
-2-3 morcovi
-1 pastarnac mic
-1 telina mica
-1 ardei capia
-Jumatate de lamaie
-2-3 linguri de bulion/suc de rosii
-Boia, sare, piper, tarhon, dupa gust
-Patrunjel
-3-4 linguri de ulei


Alege fasolea, spal-o si las-o la inmuiat peste noapte. Daca stii ca este o fasole care fierbe usor, nu e nevoie s-o lasi peste noapte.
Fierbe fasolea in 2-3 ape. Cand ai ajuns la ultima apa, fierbe fasolea impreuna cu bucatile de kaizer/ afumatura pana cand boabele sunt aproape moi.
Intre timp, curata legumele si marunteste-le (eu folosesc robotul de bucatarie). Cand fasolea este fiarta, adauga legumele si uleiul mai lasa la fiert 20-30 de minute. Condimenteaza dupa gust, Adauga la sfarsit bulionul si lamaia si mai lasa se fiarba cateva minute. Dupa ce ai oprit focul, adauga patrunjelul.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu