Nu ma declar specialist in ciorba. Este un domeniu in care vreau sa ma perfectionez. Insa ciorba de fasole cu afumatura imi iese foarte buna.
Ingrediente:
-2 cani de fasole boabe
-5-6 felii groase de kaizer sau afumatura
-1 ceapa mare
-2-3 morcovi
-1 pastarnac mic
-1 telina mica
-1 ardei capia
-Jumatate de lamaie
-2-3 linguri de bulion/suc de rosii
-Boia, sare, piper, tarhon, dupa gust
-Patrunjel
-3-4 linguri de ulei
Alege fasolea, spal-o si las-o la inmuiat peste noapte. Daca stii ca este o fasole care fierbe usor, nu e nevoie s-o lasi peste noapte.
Fierbe fasolea in 2-3 ape. Cand ai ajuns la ultima apa, fierbe fasolea impreuna cu bucatile de kaizer/ afumatura pana cand boabele sunt aproape moi.
Intre timp, curata legumele si marunteste-le (eu folosesc robotul de bucatarie). Cand fasolea este fiarta, adauga legumele si uleiul mai lasa la fiert 20-30 de minute. Condimenteaza dupa gust, Adauga la sfarsit bulionul si lamaia si mai lasa se fiarba cateva minute. Dupa ce ai oprit focul, adauga patrunjelul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu