Ingrediente
- 2 linguri de smântâna
- 1/2 cana de apa
- 4 căței de usturoi, feliați fin
- 2 linguri de cimbru
- 2-3 kg de cartofi, feliați subțire
- 8 felii de bacon slab, tăiat în fâșii
- 2 cepe, feliate fin
- 250g de brânză Camembert, feliată
Încinge cuptorul la 200 de grade. Amestecă apa cu
smântânat. Presară o parte din usturoi și din cimbru pe fundul unui
vas termorezistent, suficient de mare cât să încapă în el toate ingredientele.
Asezonează, pune un strat de felii de cartofi, puțin bacon, ceapă și felii de
Camembert, apoi puțin din amestecul de apa cu smântână. Continuă să
așezi pe straturi ingredientele, asezonând după fiecare strat și terminând cu
un strat de cartofi peste care pui Camembert și cimbru.
Acoperă cu folie de aluminiu și dă la cuptor 1 oră, apoi
mărește temperatura la 220°C. Mai coace 30-40 de
minute, până când cartofii sunt moi, iar suprafața este rumenă. Scoate din
cuptor și lasă deoparte 10 minute înainte de a servi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu