Translate

duminică, 6 ianuarie 2013

Tarta cu somon, brocoli si rosii

Ingrediente
  • 100g de broccoli, desfăcut în buchețele
  • 4 linguri de smântână
  • 420g aluat de foitaj (2 foi mari)
  • 1 ou, bătut
  • 1 file de somon de aproximativ 170g, fiert sau gătit la aburi, rupt în bucătarie
  • 2-2 rosii feliate

Preparare

Fierbe broccoli într-o cantitate suficientă de apă clocotită, până devine fraged – aproximativ 4 minute. Scurge-l și clătește-l cu apă rece.
Încinge cuptorul la 200˚ C. Desfă pachetul de aluat de foitaj și așază o foaie pe o hârtie de copt. Taie o margine de 2cm lățime din cea de-a doua foaie de aluat, ca o ramă foto, și lipește această margine de prima foaie cu puțin ou bătut. Înțeapă din loc în loc aluatul cu o furculiță și dă-l 10 minute la cuptor.
Taie restul de aluat în fâșii de 2cm lățime. Peste aluatul scos din cuptor, pune smântâna, presară somonul, broccoli si feliile de rosii și asezonează, apoi așază fâșiile în așa fel încât să arate ca un grilaj.

Unge fâșiile de aluat cu ou bătut și coace 20-25 de minute până când tarta este aurie și pătrunsă, iar umplutura este fierbinte. 

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu