Ingrediente
- 100g de broccoli, desfăcut în buchețele
- 4 linguri de smântână
- 420g aluat de foitaj (2 foi mari)
- 1 ou, bătut
- 1 file de somon de aproximativ 170g, fiert sau gătit la aburi, rupt în bucătarie
- 2-2 rosii feliate
Preparare
Fierbe broccoli într-o cantitate suficientă de apă
clocotită, până devine fraged – aproximativ 4 minute. Scurge-l și clătește-l cu
apă rece.
Încinge cuptorul la 200˚ C. Desfă pachetul de aluat
de foitaj și așază o foaie pe o hârtie de copt. Taie o margine de 2cm lățime
din cea de-a doua foaie de aluat, ca o ramă foto, și lipește această margine de
prima foaie cu puțin ou bătut. Înțeapă din loc în loc aluatul cu o furculiță și
dă-l 10 minute la cuptor.
Taie restul de aluat în fâșii de 2cm lățime. Peste
aluatul scos din cuptor, pune smântâna, presară somonul, broccoli si feliile de rosii și
asezonează, apoi așază fâșiile în așa fel încât să arate ca un grilaj.
Unge fâșiile de aluat cu ou bătut și coace 20-25 de
minute până când tarta este aurie și pătrunsă, iar umplutura este fierbinte.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu