Translate

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Prajitura cremoasa cu caise

Este o prajitura racoroasa de vara, insa destula de consistenta.
Reteta care o dificultate medie.

Ingrediente:

Blat:


  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua separate in albusuri si galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 90 g unt topit
  • 1 lingura cu gris
  • 3 linguri de faina
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 1/4 pachet praf de copt
  • Sare 

Umplutura:


  • 14 caise
  • 400 ml apa
  • 120 g zahar
  • 1/2 lingurite scortisoara
  • 100 g fulgi de migdale


Freaca branza cu zaharul, galbenusurile, untul, vanilia si un praf de sare. Pune faina treptat, apoi praful de copt, grisul si albusurile batute spuma. Rastoarna compozitia intr-o tava pentru copt, unsa sau tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o forma rotunda) si da la cuptor pentru 30-40 minute la nivel mediu (180 de grade). Pune apa cu zaharul si scortisoara la foc mic. Cand zaharul s-a topit, adauga caisele desfacute in jumatati si fierbele doar cat se inmoaie. Scoate-le si mai fierbe siropul pana se ingroasa. Aseaza caisele deasupra prajiturii si toarna siropul deasupra. Presara fulgi de migdale penru decor.
Prajitura se taie numai dupa ce s-a racit complet.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu