Reteta care o dificultate medie.
Ingrediente:
Blat:
- 500 g branza de vaci
- 3 oua separate in albusuri si galbenusuri
- 200 g zahar
- 90 g unt topit
- 1 lingura cu gris
- 3 linguri de faina
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- 1/4 pachet praf de copt
- Sare
Umplutura:
- 14 caise
- 400 ml apa
- 120 g zahar
- 1/2 lingurite scortisoara
- 100 g fulgi de migdale
Freaca branza cu zaharul, galbenusurile, untul, vanilia si un praf de sare. Pune faina treptat, apoi praful de copt, grisul si albusurile batute spuma. Rastoarna compozitia intr-o tava pentru copt, unsa sau tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o forma rotunda) si da la cuptor pentru 30-40 minute la nivel mediu (180 de grade). Pune apa cu zaharul si scortisoara la foc mic. Cand zaharul s-a topit, adauga caisele desfacute in jumatati si fierbele doar cat se inmoaie. Scoate-le si mai fierbe siropul pana se ingroasa. Aseaza caisele deasupra prajiturii si toarna siropul deasupra. Presara fulgi de migdale penru decor.
Prajitura se taie numai dupa ce s-a racit complet.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu