Nu ma dau in vant dupa orice peste, poate pentru ca nici nu imi plac hamsiile, pestele prajit, sau poate pentru ca nu stiu eu prea bine sa prepar peste.
Fara sa fie o fita, imi place insa la nebunie somonul la gratar, la cuptor, afumat, nu conteaza. Insa cel mai mult imi place somonul marinat in acest sos, care este absolut sublim. Rezultatul este un somon fin, cu un sos luxos si un gust catifelat. Il poti servi cu garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin, brocoli, orez cu legume, dovlecei la cuptor, rosii cherry etc.
Ingrediente (pentru 2 bucatati de somon)
- 2 bucăţi de rondele somon
- 3 linguri muştar (clasic şi/sau boabe)
- 3 linguri miere
- 1 lingură sos soia
- o lămâie
- 2 linguri ulei măsline
- 3 linguri muştar (clasic şi/sau boabe)
- 3 linguri miere
- 1 lingură sos soia
- o lămâie
- 2 linguri ulei măsline
Combină mierea, muştarul, sosul de soia, zeama de la o lămâie şi uleiul de
măsline virgin cu un tel într-un castron. Nu ne trebuie sare fiindcă sosul de
soia are destulă. Adaugă bucăţile de somon, având grijă să fie acoperit de sos.
Lasă somonul la marinat în frigider cel puţin o oră şi apoi pune-l într-un vas
de iena, împreună cu sosul în care a stat şi bagă-l la cuptor pentru aprox. 20
minute la temperatura medie spre mare, aprox. 200C. În funcţie de cuptor, e
posibil să trebuiască să întorci somonul pe partea cealalată după 10 minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu