Sunt aurii, poti fi crocanti sau moi, dupa preferinte si poti fi folositi ca si garnitura pentru orice. Pot fi mancati chiar si asa, cand tinem post sau daca vrem o reteta vegetariana. Secretul meu: uleiul de samburi de struguri. Este un ulei aromat, usor, dulce si parca mai putin gras decat cel de floarea soarelui sau de masline. In plus, este un antioxidant puternic, care reduce nivelul de colesterol si tensiunea arteriala.
Ingrediente:
- 2-3 kg de cartofi
- Condimente, dupa preferinte: sare, piper, curry, rozmarin, cimbru
- 4-5 catei de usturoi pisat
- 4-5 linguri de ulei de samburi de struguri
Preincalzeste cuptorul la 210 de grade.Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati medii. Se condimenteaza dupa gust folosind condimentele de mai sus. Accentul principal se pune pe curry si cimbru.
Se pun cartofii condimentati intr-o tava mare de teflon. Se adauga uleiul si se dau la cuptor pentru aproximativ 50 minute.
Daca doresti sa ai niste cartofi crocanti si aurii, nu trebuie decat sa-i lasi la cuptor putin mai mult pana cand se rumenesc. Daca ii vrei putin mai moi, adauga minim o jumatate de pahar de apa in timpul coacerii la cuptor.
Cu 10 minute inainte de a opri cuptorul, adauaga usturoiul pisat si amesteca cartofi pentru a-l distribui uniform.
Pofta buna!
Aici in varianta de garnitura pentru o friptura de vita in vin rosu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu