Efectul: impresionant! Tortul ti se topeste efectiv in gura, este extrem de usor si aerat.
Feedback primit de la cei care l-au gustat a fost coplesitor.
Ingrediente:
- Continutul a doua pliculete de ceai negru Earl Grey
- 100 ml lapte fierbinte
- 150 g ciocolata neagra (daca vrei sa iti iasa mai inchis la culoare, foloseste ciocolata cu 78% cacao).
- 200 g unt taiat cubulete
- 140 g migdale macinate
- 6 oua separate in albusuri si galbenusuri
- 200 g zahar fin
- cacao pentru ornat
Amesteca frunzele maruntite din ceaiul Earl Grey in laptele fierbinte si lasa-l deoparte.
Topeste la bain-marie ciocolata, untul si un praf de sare. Adauga migdalele macinate, apoi galbenusurile si la urma laptele cu ceai.
Separat, bate spuma albusurile, adauga zaharul si bate din nou pana se intaresc. Albusurile batute cat mai bine sunt secretul acestui tort. Incorporeaza cu grija albusurile in amestectul de ciocolata, incercand sa pastrezi cat mai mult aer in compozitie. Toarna compozitia in forma si coace minim 45 minute.
Este gata cand este crescut, insa putin moale in interior, intocmai ca la brownies.
Se lasa la racit in forma (daca incercati sa-l scoateti cat este cald, se va rupe). Se scoate cu grija se pune cu grija pe un platou si taie dupa ce se raceste. Se presara cu migdale feliate sau pudra de cacao (varianta 2)
Varianta 2
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu