Ingrediente:
- 1 cana de naut
- 1-2 linguri de tahina, dupa gust (pasta de susan- se gaseste la magazinele arabesti)
- Jumatate de lamaie
- 2-3 catei usturoi
- Patrunjel
- 2-3 linguri de ulei de masline
- Sare
Se spala nautul si se lasa in apa cu o noapte inainte. Fierbem nautul in apa cu sare pana incepe sa se sfarame (minim 1 ora chiar 2, in functie de calitatea nautului). Este recomandat sa schimbam apa de cel putin 2 ori la fierbere.
Dupa ce am fiert nautul, il scurgem de apa, pastrand insa apa in care a fiert. Il punem intr-un robot dupa ce s-a racit, impreuna cu pasta de susan, usturoiul, lamaie, uleiul si patrunjelul si il mixam pana cand obtinem o pasta fina. Condimentam dupa gust cu sare. Se serveste stropit cu ulei de masline si lipie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu