Translate

duminică, 13 ianuarie 2013

Prajitura aromata cu mere si sos caramel

Este o prajitura usoara, insa cu o consistenta deosebita. Imi place ca prepararea ei nu necesita mult timp si nici prea multa indemanare, iar efectul vizual este unul deosebit!

Ingrediente:

  • 200 de curmale taiate grosier (de preferat fara samburi)
  • 200 ml lapte, plus inca o lingura
  • 250 de grame unt moale
  • 280 grame faina
  • 200 grame zahar brun
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 oua
  • 1 lingura amestec condimente arormat (scortisoara, cuisoare, ghimbir etc)
  • 1 lingurita esente de vanilie
  • 3 mere rosii
  • 1 mana de caramele cu cafea/ness
  • Zahar pudra

Se unge sau se tapeteaza cu hartie de copt o tava de copt dreptunghiulara. Se pun intr-o tigaie sau ibric curmalele taiate si laptele si se aduc la punctul de fierbere. Se iau de pe foc si se lasa deoparte aprox 15 minute. Incingem cuptorul la 180 de grade.

Se mixeaxa intr-un robot de bucatarie curmalele si laptele pana obtinem o pasta fina, pe care o punem intr-un castron mare. Adaugam untul, faina,zaharul brun, praful de copt, ouale, amestecul de condimente, vanilia si le lasam deoparte.

Pregatim acum merele, pe care le taiem in felii subtiri. Acum amestecam ingredientele din castron cu un mixer pana cand se obtine un aluat fin. Il turnam in forma de copt si aranjam feliile de mar peste aluat in straturi suprapuse. Coacem 40-45 minute la 180 de grade, pana cand scobitoarea cu care se inteapa prajitura iese curata.

Se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit, intr-o tigaie, topim caramele intr-o lingura de lapte pana obtinem sosul de caramel. Apoi ornam prajitura cu zahar pudra (optional) si o stropim cu sosul de caramel. 
Se taie in felii sau patrate.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu